överst hemsidan

Kaffepaus

Kaffepaus

En riktig power break ska innehålla koffein. Vi ordinerar minst tre koppar om dagen för optimal effektivitet.

LILLKILLEN

På 50-talet gjordes en espressobryggare för spisplattan i matt aluminium men i övrigt samma design (Atomic). Det är denna som Tiller Design i Australien har uppdaterat och kallar för The Little Guy. Den påminner om en mokabryggare i det att man sätter den på en varm spisplatta, men har espressobryggares fördel med korg så att du kan packa kaffet hårdare och få högre tryck vid bryggmomentet. För att inte nämna ångröret för latteälskare. Kannan (som ser ut som en kaffekopp) rymmer kaffe till en dubbel espresso eller kaffe till två latte. Ca 4 000 kr plus frakt runt jorden.


VÄGGKVARNEN

Färskmalet kaffe var vanligt förr och ofta var kvarnen väggmonterad, åtminstone i Frankrike. Nu har Peugeots designlab kombinerat bildesignskunnande med pepparkvarnskunnade och skissat fram en väggkvarn med cool design. Kvarnen ska ha elmotor som maler med ett knapptryck, men även vev för den nostalgiske. Än så länge på konceptstadiet, men om den kommer ut på marknaden vill vi ha en på vårt kontor i alla fall.


KOKA KAFFE SOM EN KUNG

Det finns en vetenskap kring vanligt filterkaffe. Och om man ska tro på alla baristas runt om i världen, en riktigt exakt vetenskap. Själva kaffebönorna och rostningen spelar såklart störst roll, men när man hittat sin favorit kan man höja kaffepausen ytterligare genom att brygga rätt. Alltså alldeles exakt rätt. Det enda du behöver är kliniskt diskade attiraljer från Hario. Ersätt Melittabryggaren med; serveringskanna med tätslutande lock, exakt kaffemått för dosering, vattenkokare med smal hällpip så att du långsamt och exakt kan hälla rykande vatten över kaffet, filterhållare med spiralformade vattenledare för maximal blandning i tratten, bryggställning i plexiglas (just denna är lite överkurs), våg med timer så du både kan väga kaffepulver och hålla tiden på bryggprocessen. Sen är det bara att stapla alla dina nyinköpta prylar enligt bilden ovan och börja brygga kaffe som aldrig förr. Voilà! (Prislappen för lösa delar hamnar runt 2 700 kr.)


DE JONG DUKE "NIO"

En kul grej med denna Red Dot Award-vinnade kontorsmaskin är att man kan anpassa lagerhållning av drycker efter vad som går åt. Om någon dricker mycket varm choklad, byter man bara ut chokladpulverbehållaren mot en stor.

KAFFE FÜR ALLE

Jura Giga X8c Professional är lagom i kapacitet för 65 personer eller underbart vräkig för ett tremannakontor. Två kvarnar med separata hoppers, så du kan ha olika bönor att laborera med. Tre pumpar och fast vatteninstallation gör att du kan trycka ut nya kaffedrycker snabbare än du hinner sörpla dem i dig. Kul grej att bjuda över kunder på espresso-shot-race! Priset på 77 000 kr kan man i och för sig ha annat kul för, eller varför inte 1 500 paket Skånerost? Men detta är ändå en av våra absoluta favoritkaffemaskiner.

Se alla Prylar
i flödet