överst hemsidan

Krogtest Brunch på Ängavallen

Krogtest
Brunch på Ängavallen

Vi har fortsatt äta mycket brunch. Vår favorit denna månaden var Ängavallens Gård. Ett stort fokus på råvarorna och verkligen barnvänligt.

Ängavallen

Kökschef: Simon Palmqvist
Platser Inne: Totalt 200
Platser Ute: 50+
Adress:
Ängavallensväg 17-9, Vellinge
Telefon: 040-42 32 50
Öppet: Alla Dagar
Brunch: Söndagar Från 12.00

 

 

Att äta brunch på Ängavallen kräver lite mer engagemang eftersom det är en kortare biltur dit som gäller. Men det är väl värt den extra tiden. Speciellt om man vill ta med sig barnen. Miljön är helt oslagbar för en söndagsbrunch. Att vara på en gård, som dessutom är full av djur, ger ett lugn som inte går att hitta ”i stan”.

Inte alls oväntat är det en brunch med stort fokus på råvarorna. Ekologiskt och det mesta från den egna gården. Utbudsmässigt är det mer lunch än frukost. Här finns ett stort utbud av kallskuret, patéer, varianter av lax, såklart ostar från det egna ysteriet, ett bord av sötsaker och mycket annat. Dessutom har man lagt extra engagemang på att laga flera olika grytor och andra varma rätter. Allting håller en mycket hög kvalitét.

Det är inte bara matens höga kvalitét och miljön som gör Ängavallens brunch till en favorit. Här äter du på bord med vita dukar och beställer din dryck vid bordet. Att slippa en stor juicemaskin är veklingen skönt och hela upplägget här inbjuder till ett gott glas vin för den som inte kör bil. Vi tycker man har lyckats bra med känslan av att det är festligt men ändå avslappnat.

Ett stort plus är djursafarin. Det finns flera tillfällen under dagen att få en guidad tur på gården och titta på grisar, kor, får och mycket annat. Detta ingår i brunchen. Att kunna få hålla en liten grisunge i famnen är en riktig kioskvältare för de flesta barnen. Och kanske för en del vuxna också.

Logistiken kring brunchen brukar vara svår att få till på många restauranger. Det upplever vi inte här. Trots att det verkar vara helt fullbokat är det ett jämnt flyt kring buffén och inga köer. Det är också ett plus. Ja, det blir helt enkelt många plus av denna upplevelsen.

Om vi sammanfattar så är brunch på Ängavallen en trevlig söndag för hela familjen, mycket bra mat av fantastiska råvaror, en unik miljö som fyller på din energi och dessutom lite kul för barnen. Flera önskningar i en. Lite som ett Kinderägg, fast ekologiskt då såklart. Och med en stor portion kärlek till djuren.

Se alla Krogtest
i flödet