överst hemsidan

Krogtest Brunch på Rosen

Krogtest
Brunch på Rosen

Under vintern har vi ätit mycket brunch. Vi tycker det finns ganska många bra ställen i Malmö med hög kvalitet. En av de bästa just nu är Rosen bar & dining på Hotel Renaissance.

Rosen
Bar & Dining

Kökschef: Caroline Vidal

Platser inne: 50 + lounge

Adress: Mäster Johans-
gatan 15, Malmö

Telefon:
040-24 85 24

Öppet:

Alla dagar 06.30 – 00.00

Brunch:
Söndagar 12.00 – 15.30

 

 

Det finns allt för många bruncher som mer liknar en mindre bra hotellfrukost. Så är det verkligen inte på Rosen. Här finns varken färdigskivad ost eller stora skålar med filmjölk. Utbudet är inte det största vi har sett. Men det är rätt utbud. Man kan välja delar av utbudet och få en fräsch ganska lätt brunch. Men man kan också få en rejäl brunch med mycket varm mat.

Två hörnstenar i konceptet som gör att Rosens brunch är topp tre i Malmö just nu är uppläggningen och möjligheten att beställa "a la minute". Det är fantastiskt trevligt och smakfullt att man valt att lägga upp nästan allt i färdiga små portioner. Till och med en ceasarsallad i miniformat.  Och en liten äppeldessert. Inte ens chokladdesserten behöver man skära i. Detta gör att buffén alltid ser fräsch ut och att det är lättare att förse sig med rätt saker och lagom portioner. Det går dessutom snabbare.

Lägg sedan till att förutom äggröra, bacon och annan varm mat på buffén så kan du beställa Eggs Benedict, Eggs Florentine och flera olika omeletter. Det är en hög lägstanivå på råvarorna och det på buffén som är tillagat, är vällagat.

Brunchen serveras i två sittningar, en 12.00 och en 14.00. Med tanke på att konceptet kring mat gör att buffén alltid är fräsch så tycker vi att det borde funnits möjlighet till lite mer flexibilitet med tider och bokningar. Inte för att det direkt blir några "flaskhalsar" men vi tror det skulle bli ännu bättre för oss som gäster.

När det gäller dryck så är det traditionella kaffet bra och du kan få cappucino, latte och annat. I sann kontinental anda så går det att beställa bubbel, vin eller öl. Vi tycker det gör konceptet ännu bättre.

Kombinationen av restaurang och lounge är ibland svår att få till men när det gäller brunch så kommer det verkligen till sin rätt. I alla fall här.

Om vi ska sammanfatta så tycker vi att Rosens brunch visar ett nytänk och att kvalitet slår kvantitet även när det gäller brunch. Rosen tar brunchen som företeelse från "att äta sig mätt" till att få en upplevelse likt ett besök på en bra kvällsrestaurang.

Se alla Krogtest
i flödet