överst hemsidan

Pennor

Pennor

Snart utfasade av tangentbord och touchytor på blänkande skärmar, men otroligt vackra och kan gå i arv.

PENNSKRIN EXTRA ALLT

En omnämnbar penna är White Knight från S.T. Dupont. Denna har inspirerats av riddarrustningar från 1500-talet och ledorden är mod, lojalitet och hederlighet. Själva pennan (här i mellan-kollektionen Prestige) ligger runt 30 000 kr, men vill man gå all in med hela humidoren fylld med askopp, tändare, brevöppnare, manschettknappar, penna och pennhållare à la samurajsvärdsdisplay, så blir det sexsiffrigt (ca 150 000 kr). Finns även i Diamonds-kollektionen för dubbla priset. En sån här gåva borde väl kunna köpa en hel del mod, lojalitet och hederlighet?


TIBALDI + BENTLEY

Bentley vet hur frustrerande det är att inte ha en penna till försäkringspappren när olyckan är framme. Skaffar du en Mulsanne kan du vara säker på att det finns en bläckpenna i bilen. Finns i samma färgställningar som bilarna (ja, även GT-ljusblå) och går att köpa separat för ca 7 000 kronor.


Golden Man HRH

En riktig pralin i Viscontis pennarsenal. Kropp i rödlackerat guld och klädd med 250 diamanter på totalt 2,5 karat. Begränsad till 18 exemplar – i världen. Beställer man på nätet, kan man få den inslagen om man kryssar i rutan... Ca pris 450 000 kronor.


GRACE KELLY-PENNAN

Princesse Grace de Monaco Fountain Pen från Montblanc är en hyllning till allt som är elegant. Den elfenbensvita hylsan ska efterlikna hennes brudklänning som Helen Rose lät sy upp. Därav också den "ros-färgade" stenen. En penna som hedrar en minnesvärd modeikon som alltid höll stilen uppe.


TITANIC-DNA

Romain Jerome (klockmakaren) släppte 2010 åttioåtta stycken pennor i Titanic-DNA-serien och än idag har vi inte snubblat över något mer begärligt i pennväg. Stilen är inspirerad av det sjunkna skeppet med detaljer som svanhals och en propeller som går att snurra på via kugghjulet.

CARTIER WATCH PEN

Minns ni när Joey Tribbiani (Friends) inte kunde hitta en bättre gåva än en "watch pen"? Hade han hittat Cartiers Limited Edition Pink Guilloche Watch Pen, så hade det nog varit lugnt ändå. Det är ju briljant – en penna som också är en klocka. Ca 8 000 kronor på nätet.

PENNAN BLIR VASSARE ÄN SVÄRDET

Caran d'Aches retropennvässare är ett riktigt kuttersmycke till ditt skrivbord. I stort sett oförändrad sen istiden och man måste veva den för hand, precis som i klassrummet när du var barn. Denna nostalgi kommer med en prislapp runt 1500 kronor i handeln.

Se alla Prylar
i flödet