överst hemsidan

Recept från Alexander Wugk

Recept från Alexander Wugk
Friterad bläckfisk med chilikräm

Alex har seglat jorden runt med kockjobb på privata yachter och kryssningsfartyg. Han har varit kökschef på Yellowstone Club i Montana (privat skidort) och jobbat på Charlie Trotter’s i Chicago, en av världens bästa restauranger. Nu driver han restaurangen Rebell i Malmö.

Friterad bläckfisk med chilikräm avokado, apelsin och koriander

4 personer

Ingredienser:

1 hel bläckfisk (gärna från våra nordiska hav)

5 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 liten finhackad chili
2 nypor Togarachi (eller annan chiliblandning)
Ca 3 msk honung
Salt och peppar

1 advokado, hackad
1 apelsin, i klyftor
1 nypa koriander, finackad
Lite god olivolja

Så här gör du:

Bläckfisken
Pilla ut huvudet och skölj bläckfisken. Putsa bort skinnet och tvätta bläckfisken ordentligt. (Om du är osäker på hur man styckar en bläckfisk så finns det instruktionsfilmer på Youtube). Skär bläckfisken  i 1 cm tjocka ringar och marinera i olja, vitlök, citron och persilja i minst 12 timmar. Ta ut och torka bläckfisken. Dubbelpanera bläckfisken i vetemjöl, ägg och panko. Smaksätt gärna vetemjölet med salt, peppar och lite chili (vi använder togarashi som är en japansk chiliblandning).

Chilikräm
Vispa ihop crème fraiche och majonnäs, tillsätt chilin, kryddor och honung. Låt blandningen står och dra några timmar innan servering så att smakerna sätter sig.

Till salladen
Blanda samman alla ingredienser och smaksätt med olivolja, salt och peppar.

Se alla Recept
i flödet