överst hemsidan

Utesäsongen

Utesäsongen

Naturen får tala sitt klara språk när vi åker på utflykt, men det finns en del saker som gör naturen lättare att njuta av. Det kan vara en varm filt, en termos med rykande kaffe eller en tändare, så man slipper tända grillen med flinta…

Picnic-korgarnas picnic-korg

En öppen rund korg med handtag räcker väl, tänker du? Inte om man gör pinic till en konstform. Ska du få med dig en hel servis och ett mindre julbord, behöver du en hamper. Linley gör de elegantaste i vårt tycke, men även Somerset Willow kan nämnas som en gedigen tillverkare av feta hampers. Priser är på begäran...

davidlinley.com


 

Picnic-filt

Fjällrävens Övik-filt är gjord i tyget G-1000 för att stå emot markfukt. Inte jättestor (ca 140x160) men riktigt hög kvalitetskänsla. Kostar 1 800 kronor.

fjallraven.se


 

Ingen ”Average Joe”

Jumbo Joe® 18” Charcoal Grill verkar inte ha hittat hit till Sverige än, men vi håller tummarna. Den är större än den vanliga Smokey Joe vi gillat i många år, faktiskt lika stor som en trädgårdsmodell (47cm). Att den är större gör den också säkrare om man vill lägga på en vedklabbe efter grillandet för att hålla värmen. Går att beställa på Amazon.

weber.com


 

Chillaxa!

Treklite™ Plus Coolerpack Chair heter den och är inget mindre än en hopfällbar stol med kylväska under. Nära till kalla drycker! Ca 550 kr.

coleman.com


 

Bag of Riddim

Jo, så heter denna fantastiska boombox från House of Marley. Trä, canvas och djupa basgung, vad mer kan man önska för 6000 kronor?

houseofmarley.se


 

Presskanna/termos

Sicken grym uppfinning. Istället för att ta med kaffe hemifrån, kan du koka upp vatten i kastrullen, skopa i kaffepulver och pressa tills du får din gudadryck. Vill du inte dricka allt på studs kan du hålla det varmt i termosen i flera timmar. Staplas och tar inte mer plats än en vanlig termos i picnic-korgen. Går att beställa för 600 kr på Amazon.

stanley-pmi.com


 

Fläkta glöden

Billig (59 kr), enkel och oumbärlig för att få bra fart på engångsgrillen. Drivs av fyra AA-batterier. Finns i prylbutiker. Testad här på redaktionen och packas alltid med i picnic-korgen.

 


 

Spela kort

Att ha med en kortlek i picnic-korgen är ett enkelt sätt att kunna slappa och vara social samtidigt. Eller för att lägga patiens. Theory 11s Artisans är en av de snyggaste kortlekar vi sett för en hundring.

theory11.com


 

LED-slinga

Med en batteridriven ljusslinga kan du dekorera ett träd (eller din parkerade cykel) så att du får en mer ombonad känsla när det börjar skymma på utflykten. Importeras av alla och finns nog till och med i mataffären för en hundring eller så.

 


 

Föreviga stunden

Kan verka nostalgiskt med kamera nu när alla har i mobilen, men Canon Powershot D30 är skyddad mot både vatten och sand, vilket gör den till en trofast kamrat på utflykten. Dessutom den som fått bäst kritik i sin genre. Ca 2 700 kr.

canon.se


 

Se alla Inredningsprylar
i flödet